ITALIENSK VALNØDDEKAGE - GATEAU AU NOIX
ITALIENSK VALNØDDEKAGE
GATEAU AU NOIX

Indgredienser:

250 g smør
250 g sukker
250 g hakkede valnødder
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
4 æg
skal og saft fra en (økologisk) appelsin
Pisk smør og sukker, til det er lysegult og cremet - tilsæt valnødder. Hvedemel og bagepulver blandes. Æggene deles og æggeblommerne piskes i, en ad gangen. Rør melet i, derefter vendes appelsinsaft og -skal. Hviderne piskes stive og vendes i dejen. Dejen hældes i en smurt springform.

Bages ved 160 grader i ca. 45 min.

Egentlig skal der ifølge den oprindelige opskrift chokoladeglasur på toppen, men den forslåede glasur er en underlig omgang - den er meget lang tid om at stivne, rigtig længe, der er for meget af den og den er meget bastant og ikke særlig lækker.

Denne kage er rigtig god til en kop kaffe. Jeg har desuden brugt den som dessert efter en middag, og her blev den serveret med råcréme og friske frugter.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite