BERLIN, 2023
BERLIN
2. - 7. April 2023

Egentlig skulle Michlas og jeg have været til London, men 'vores' hotel er tilsyneladende lukket, og opholdet ville komme til at koste det hvide ud ad øjene. Så var planen at tage til Praha, men hotellet var optaget, og det var de centrale hoteller også. Vi kunne få værelser ca. 14 km . fra centrum, så røg bilen på værksted - så inviterede vi Jan ... og bilen - og tog til Berlin.

Kort og godt, så var det en hyggelig tur, vi fik travet gemmen byen, og set en masse!

Sidste gang jeg var i Berlin, var for 12 år siden. Dengang havde man lige revet Palast der Republik ned, og var begyndt at grave kældre og fundamenter fra det gamle Berliner Schloss, der var vinterresidens for Kurfursterne af Brandenburg. Nu er det ydre af slottet genopbygget, og det indre er museeum. Det var ret imponerende at se!

Vi gik videre ned ad Kurfürstendamm, forbi Bebelplatz, hvor nazisterne, den 10. Mai 1933 afholdt den berygtede bogafbrænding.

Til sidst havnede vi foran Brandenburger Tor på Pariser Platz. her ligger det berømte Hotel Adlon. Her tog vi kaffen med Adlon Torte til - herligt! Efter Kaffen så vi monumentet for de myrdede Jøder.

Julen varer lige til Påske. Så vi var i den største Julebutik, jeg nogensinde havde set. Wow!!! Mange lækre ting. Desværre havde forretningen fået den idé, at parfumere hele butikken med kunstig jule'duft'. Der stank af julebag og godter, det ødelagde lidt af oplevelsen.


Vi ville også se den Königliche Porzellan-Manufaktur
meen faktisk endte vi med at vade lige forbi, så vi måtte derud igen dagen efter. Der var også en oplevelse - meget lækkert porcelain, men sikke priser!!!

Michlas foreslog, at vi skulle tage ud og se Hackescher Markt. Jeg havde fået fornemmelsen af, at det var noget langhåret pladder i stil med Papirøen og den slags pop up steder, så dét gad jeg ikke!!! Vi kom nu derud alligevel, og jeg blev meget og positivt overrasket. Det består af 5-8 baggårde med nogle ret lækre forretninger; boligindretning, hatte osv osv. Her spiste vi frokost, inden vi småshoppede lidt og tog tilbage til hotellet.

Vi havde været så heldige, at fået reserveret bord i Berliner Fernsehturm. Det var en vild oplevelse, at spise 300 m. over byen i en stor karrusel, og bare indsuge og  indtage udsigten over byen!!!

Madmæssigt for vi også nogle rigtig gode oplevelser; Raststätte Gnadenbrot var et rasteplads spisested fra DDR-tiden. Maden var fin, og vi havde Pascal med, så selskabet var også godt.

Vi spiste et par gange på en Vietnamesisk Restaurant Saigon Com Nien. Deres and var VILDT lækker, faktisk i sådan en grad, at vi måtte derned at spise igen!

Den sidste aften i byen, spiste vi på en libanesisk Restaurant Masaya, der lå i nærheden af vores hotel. Det er en familieejet restaurant, der åbnede i August 2022. Normalt er jeg ikke til mellemøstlig mad med mynte, coriander og andre grusomheder!! Men dette her, var en stor madmæssig oplevelse. De ti forretter var vildt lækre, og hovedretterne med fisk og skaldyr, samt tre forkellige slags kød, var lækre og velsmagende - vi nærmest rullede tilbage til hotellet!

Dagen efter rullede vi tilbage til Danmark efter en herlig tur til Berlin!

En advarsel; Jeg ville smage en rigtig Currywurst - det troede jeg, at jeg kunne på i Caféen på Berliner Schloss - det kunne jeg så ikke, den er ikke værd at skrive om, og røg lige i skraldespanden - iført Pommes mit Mayo!

Jeg må til Berlin igen - Currywust til mig, tak!

 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite