KARLSTEJN
KARLšTEJN
7. December 2016

 
Hjemmefra havde vi talt om, at vi ville besøge borgen i Karlstejn, som blev begyndt opført i 1348, og kun små ti år senere var den færdig. I dag ligger den stille og fredeligt 60 km nord for Prag.

Den imponerende borg, der godt kan få Hogwarts til at gå hjem og lægge sig, blev oprindeligt bygget som opbevaringssted for de bøhmiske kongers skatte. Kongen selv kom dog også af og til forbi, så derfor blev der ikke sparet på noget i indretningen. Fordi Karlstejn ikke var en forsvarsborg, var den stort set aldrig indblandet i krigshandlinger og står derfor overdådigt udsmykket som for 500 år siden.

Vi havde allerede inden vi kom til borgen på fornemmelsen, at selve borgområdet var lukket. Alle forretninger, der ligger side ved side på den stejle vej op til borgen, var også lukkede. Det var en lidt anstrengende tur, men hvor borgen imponerende og flot ude fra.

Da vi var på vej ned igen, blev vi vinket ind af en lille dame - vi skulle ind og se det lokale voksmuseeum, med personer fra den böhmiske historie. Det var et lille, men udemærket museeum.

Da nedstignigen atter begyndte, var alle forretningerne langs gaden åbnede, så der blev også tid til at gå i forretninger og købe lidt ind.

Vi havde læst, at der skulle ligge et glasværk i nærheden af Karlstejn, men trods ihærdige forsøg, lykkedes det desværre ikke at finde det.

Efter denne hyggelige tur, indtog vi atter Prag om aftenen.


 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite