OLOMOUC
OLOMOUC
4. - 6. December 2016

 
Klokken rigtig meget tidligt om morgen kørte Helle, Michael, Ulle og jeg  mod færgen i Rostock, hvorfra vi sejlede kl. 07,00. Selve sejlturen er ret begivenhedsløs, bortset fra det store morgenbord, som vi vederkvægede os med.

Olomouc ligger ca. 250-300 km. fra Prag, så det var en lang tur at køre i et hug. Men det var smukt: det var forholdsvis koldt, så rimfrosten hang tungt på træer og buske langs motorvejen, det så vanvittig flot ud! Turen fra Prag til Olomouc foregik det meste af tiden i tæt tåge.

Olomuc by er fantastisk! Grunden til at vi valgte netop den by, var at Helle havde læst om den i et blad hos damefrisøren!!! Den skulle være som Prag - bare uden alle touristerne. Det var godt beskrevet, det er en anbefalelsesværdig by!

På pladsen foran Rådhuset var det Julemarket - det var ret stort, og der solgtes alle mulige lækre ting i glas til Juletræet - der solgtes også en masse skrammel, men det overså vi. En anden attraktion var alle de boder, der solgte punch, Glühwein og Nüremberger Wein ... nøj det smagte rigtig godt, og med et ekstre bløp rom, så sang Juleenglene!!

Hjemmefra havde jeg læst om en traditionel tjekkisk restaurant på Pladsen, den skulle være ret god. Vi fandt en fantastisk restaurant, hvor vi spiste - den var ualmindelig god, men det var ikke den restaurant, som jeg havde læst om hjemmefra.

Fødslen af min nevø (født 4. December) blev fejret med manér med en krukke skum!

Efter et par hyggelige dage, kørte vi til Prag.


 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite