NIZBOR KRYSTALGLASVÆRK
NIZBOR KRYSTALGLASVÆRK
8. December 2016

 
Trods det mislykkedes forsøg med at finde et glasværk i nærheden af Prag, så lykkedes det alligevel.

Vi fandt A. Rückl Glasværk Rückl i Nizbor, som er et af Tjekkiets ældste glasvirksomheder, hvor traditionen for krystal-produktion strækker sig 300 år tilbage.

Det familieejede firma er oprindeligt grundlagt i 1846, Nizborfabrikken er bygget i 1903. Efter anden verdenskrig nationaliserede den tjekkoslovakiske regering glasværket i 1945. Først i 1992 fik Rückl-familien glasværket tilbage.

Böhmisk krystal fra Tjekkiet er blandt verdens fineste, og håndværkets århundreder lange tradition holdes stolt i hævd. Både i forbindelse med forarbejdning og forædling.

Vi var på en rundvisning, hvor vi både så, hvordan man puster og sliber glas i dag. Rückl har i dag en moderne produktion, hvor de både værner om traditonerne og har udviklet nye metoder omkring forgyldning, sandblæsning og håndmaling. Det var meget interessant at se alle fremstillingsled i produktionen. Vi undrede os over, hvorfor vi ikke tidligere havde besøgt en krystalfabrik??!!

I fabriksudsalget gjorde vi nogle vildt gode køb; uden fordyrende mellemled af grossister, samt en heftig julerabat, var priserne vanvittig lave!!!!
 
 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite