| | 
	
		| MADEIRA SAUCESauce Madére
 
 1 skalotteløg2 fed hvidløg
 1 gulerod
 et par kviste frisk timian
 5-8 sorte peberkorn
 3 dl. madeira
 2 dl. rødvin
 4 dl. oksefond
 30 g. smør
 
 Skalotteløg og hvidløg pilles og hakkes fint. Guleroden snittes i helt små tern.
 
 Varm en lille og tykbundet gryde op og kom en god sjat olivenolie i. Sauter løg, hvidløg og gulerod i et par minutter ved middel varme uden det tager farve.
 
 Riv bladene af timiankvistene og kom dem ved sammen med peberkorn.
 
 Hæld madeira ved og lad det koge ind til det halve.
 
 Tilsæt rødvin og lad det igen halvere.
 
 Så kommes oksebouillon eller oksefond ved, og endnu en gang reduceres til cirka halv mængde.
 
 Når din madeira sauce er halveret tages gryden af komfuret, og koldt smør i tern piskes i. Smag til med salt og peber, og gerne mere Madeira.
 |  | 
 |