SCT. BENDTS KIRKE OG KNUD LAVARDS KAPEL
SCT. BENDTS KIRKE OG KNUD LAVARDS KAPEL
30. Juli 2020

Egentlig skulle jeg bare til Ringsted for at hente en Picnickurv, som jeg havde købt. Men jeg kunne lige så godt gøre en tur ud af det.

Så da jeg havde hentet kurven, besøgte jeg Sct. Bends Kirke, som oprindeligt blev opført som klosterkirke. Den udgjorde den nordlige fløj af Ringsted Kloster, der hørte under Benediktinerordenen og var udsprunget af klosteret i OdenseKirken rummer mange adelige og kongelige grave. Næst efter Roskilde Domkirke er det den kirke i Danmark med flest kongegrave.

Kirken er meget smuk og interessant.

Da Knud Lavard ligger begravet i kirken, var det meget nærliggende at se ruinen af Knud Larvards Kapel, som ligger ca. 15 min. kørsel fra Ringsted.

 

Knud Lavards Kapel eller Haraldsted Kapel er ruinerne af et middelalderligt kapel, der ligger vest for Haraldsted Skov nordøst for Haraldsted. Det er opkaldt efter Knud Lavard og kapellet blev opført omkring 1150 på det sted, hvor han blev myrdet i 1131. Ifølge legenden skulle der være sprunget en kilde på det sted, hvor Lavards blod dryppede på jorden, men denne kilde er forsvundet.

Knud Lavard blev helgenkåret i 1170 og kapellet blev i middelalderen et pilgrimssted. Efter reformationen mistede det sin betydning. Bygningen forfaldt og forsvandt, men blev genfundet og udgravet i 1833.

Efter at have shoppet og været kulturel, kørte jeg til Præstø og fik kaffe hos mor, inden jeg vendte næsen hjemad.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite