Navn:          Atlas*
Født:           5. April 2008 i Nykøbing F.
Død:            8. April 2019 i København S.
Far:             Oscar fra Polen
                    
2004-2008
Mor:            Joséphine fra Nakskov
                    
2006-2015

Atlas var en 'rigtig dreng', der tit havde pinde, kogler eller andet med ind fra haven eller gåturen.

Han var slet ikke så doven som Polly, og var altid den første der skulle ud, når døren åbnedes - også når det regnede.

Selvom Polly havde fortrinsret, hvad angik legetøjet, var det Atlas, der bestemte over pindene på stranden, her havde Polly ikke en chance - han var alt for hurtig.

Atlas blev kastereret i slutningen af 2009. Vi var bange for at han skulle blive en fed og lad hund, men det modsatte viste sig  - han blev som en legesyg hvalp igen!

Atlas havde de sidste to års tid problemer med ryggen. Efter at havde været meget dårligt gående, blev han trænet op til at gå rigtig pænt igen. Omkring nytår 2018-2019, begyndte han desværre gradvist at få det dårligere med at gå igen. Fra midt af Marts til starten af April skete forværringen med hans ryg så hurtigt, at vi besluttede, at han skulle have fred. Atlas fik fred den 8. April 2019.

Nu ligger han begravet i haven, den 4. November 2020 fik han selskab af Polly.

***
Titanen Atlas var søn af Iapetos og havnymfen Klymene. Han blev dømt til at bære himlen på sine skuldre, fordi han deltog i krigen mod Zeus.

På det tidspunkt, hvor Herakles skulle hente hesperidernes æbler, kom han forbi Atlas, som tilbød at hente dem for ham, hvis han bare ville bære himlen, mens han var væk. Da Atlas kom tilbage med æblerne, foreslog han, at Herakles kunne blive ved med at bære himlen, da han var så god til det. Heroen lod, som om han syntes, at det var en god ide og spurgte, om Atlas ikke kunne holde himlen, mens han strakte sine skuldre og narrede derved Atlas til at genoptage sin evige straf.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite