POLDI HOLCK'S KLEJNER
POLDI HOLCK'S KLEJNER
 
Denne opskrift stammer fra Leopoldine Holck, f. Krieger i Wien i 1913. Jeg har fået af hendes svigerdatter Bodil Holck, der er tidligere sekretær for Trafikchefen i Lufthavnen.

Opskriften stammer sandsynligvis fra næstved-egnen.

175 g. sukker
3 æg
125 g. smør
5 spk. fløde
625 g. mel
1 tsk. hjortetaksalt
revet citronskal
et godt skvæt cognac

Sukker og smør røres sammen, og æggene tilsættes et ad gangen.

Fløde og citron tilsættes.

Mel og hjortetaksalt blandes og cognac'en tilsættes

Dejen samles og æltes.

Dejen hviler køligt i nogle timer.

Dejen rulles ud, skæres og vrides.

Koges i en blanding af svinefedt og palmin.


Kilde: Bodil Holck
Klik her for at få dit eget GoMINIsite