| MIMOSEÆG MED ASPARGES OG LAKS
 OEUFS MIMOSE AUX ASPERGES VERTES ET AU SAUMON
 
 6 Pers
 6 æg
 2 spsk mayonnaise
 1 toppet tsk dijonsennep
 1 spsk piskefløde
 Havsalt og friskkværnet peber
 2 spsk purløg, hakket
 Desuden:2 bundter grønne asparges
 6 skiver røget laks
 1 glas ørredrogn (50 g)
 MimoseægKog æggene, til de er hårdkogte. Afkøl æggene, pil dem, og skær dem i halve. Tag blommerne ud af hviderne, og læg hviderne på et fad. Mos 4 af blommerne. Rør de mosede æggeblommer med mayonnaise, sennep, fløde, salt, peber og hakket purløg. Læg cremen ned i hviderne. Riv de sidste æggeblommer på et rivejern, og drys dem over de fyldte æggehvider.
 AspargesBræk enderne af aspargeserne, og damp dem i spilkogende vand i 3-4 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl dem i koldt vand. Vikl laks om 3-4 asparges pr. person. Læg dem på en tallerken sammen med 2 halve mimoseæg. Pynt med ørredrogn, og server.
 |