QUICHE LORRAINE
QUICHE LORRAINE

Tærtedej:

125 g. koldt smør
200 g. hvedemel
1 æg
evt. 1 spk. koldt vand

Tærtefyld:

1 løg
200 g. bacon i tern
4 æg
200 g. créme fraîche
2 dl. fløde
140 g. ost, fx. Gruyére
salt og peber.

Det er lettest at lave tærte dejen i en foodprosessor; smør og hvedemel køres, til det ligner revet ost. Dejen samles med ægget og evt. lidt koldt vand. Stilles på køl i ca. 30 min.

En smurt tærte form beklædes med dejen, som prikkes med en gaffel. Bages ved 180 grader i ca. 10 min. Bunden kan evt forbages med bagepapir, og keramiske ærter, der forhindrer dejen i at hæve under forbagningen.

Baconen steges gylden på en tør pande, hvorefter det hakkede løg steges blødt.

Løg, æg, créme fraîche, fløde, Ost og peber piskes let sammen med 3/4 af bacon.

Fyldet fordeles på den forbagte tættebund, og resten af baconet drysses over.

Bages ved 180 grader i 25-30 min, til fyldet føles fast.

Da tærten er i den lidt fede ende af skalaen, anbefaler jeg, at man serverer den med en frisk salat, som giver lidt modspil til det fede. Lav gerne en god og syrlig vinaigrette på olie, eddike og dijonsennep til salaten, da det vil klæde tærten på bedste vis.

 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite