SPINATTÆRTE 
 
Dejen 
200 g mel 
75 g smør 
1 æg 
1 spsk koldt vand 
Fyldet 
1 pose hakket spinat fra fryseren (cirka 450 g), optøet 
5 æg 
500 g cremefraiche (mindst 18 procent) 
1 spsk sukker 
1½ tsk salt 
Først laves dejen. 
 
Ovnen forvarmes til 200 grader. 
 
Smørret skæres i mindre stykker og smuldres i melet til blandingen ligner brødkrummer. Det et lettest i en foodprocessor. Herefter samles dejen med vand og æg. Rul dejen ud, og fór en tærteform, prik den med en gaffel og blindbag den i 20 minutter. 
Herefter ændres ovntemperaturen til 180 grader. Bland alle ingredienserne til fyldet og kom det i tærtebunden. Bag tærten i cirka 45 minutter (den er færdig, når den virker fast i midten). 
 
Lad den køle af en smule, inden den spises. 
 | 
	 
 
 |   
                 |