SVAMPETÆRTE 
 
Tærtebunde 
250 g. mel 
120 g. fuldkornsmel 
200 g. smør 
6 spsk. vand 
 
Svampefyld 
 
150 g. bacon 
450 g. svampe 
Olie til stegning 
1 skalotteløg 
2 fed hvidløg 
1½ dl. cremefraiche 
1½ dl. piskefløde 
3 æg 
Frisk hakket timian 
100 g. revet cheddar 
50 g. Gorgonzola eller en anden blå ost 
Salt og peber 
 
Tærtebund 
Bland mel og fuldkornsmel sammen i en skål. 
Skær smørret i små stykker som kommes i melet sammen med vandet. 
Ælt det hele sammen til en dej med hænderne. 
Pres dejen godt ud i en tærte formen 22 cm i diameter og op langs siderne. 
Sæt film over tærteformen som sættes i køleskabet i en time. 
Inden den sættes i en forvarmet ovn på 200 grader prikkes dejen med en gaffel. 
For bag tærtedejen i 15 minutter, hvorefter den tages ud, svampefyldet kommes i. 
  
 
Svampefyld 
Skær baconen i tern. 
Rens svampene. Skær dem i mindre stykker. 
Skær løg og hvidløgsfed i mindre tern. 
Steg baconternene sprøde på panden. 
Tag baconternene af panden og hæld det meste af fedtet fra. 
Skru op for varmen og sauter svampene indtil de får lidt farve. 
Kom løg og hvidløg ved svampene som sauteres med i et par minutter. 
Tag panden af varmen. 
Pisk creme fraiche, piskefløde og æg sammen. 
Vend timian, revet ost og blå ost i æggemassen, hvor svampene og spinaten kommes i og vendes rundt. 
Kom salt og peber i. 
Bag tærten ved 180 grader i omkring 40 - 45 minutter. 
 
  
 
 | 
	 
 
 |   
                 |