TJEKKISK BRØDSKÅL
TJEKKISK BRØDSKÅL
un bol à pain tchèque
6 stk.

3,75 dl sødmælk
3 spk. smør
5,5 dl. vand
3 pk. tørgær
3 spk. sukker
1,5 tsk. salt
1,2 kg. hvedemel
1,5 spk. olivenolie

Smørret smeltes og blandes med mælken - blandingen skal være håndvarm.

Halvdelen af det håndvarme vand blandes med tørgæren og står i 5 min. tilsæt salt, sukker, det sidste vand og mælk og smør-blandingen.

Melet tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal være fast og ikke klæbrig. Æltes godt igennem.

Æltefadet smørres med olivenolien, og dejen vendes rundt, så den er helt dækket af olie.

Hæver lunt i 1 time.

Dejen deles i 6 stykker, der æltes og spændes godt op til en kuglerund bolle. Efterhæver i 30 min.

Kun 2 boller pr. plade, da de hæver til dobbelt størrelse under bagningen.

Bages ved 200° i 30-45 min.

Inden serveringen skæres toppen af, og bollen udhules.

Brødskålen egner sig bedst til forholdsvis tykker supper.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite