ATHEN, 2008
GRÆKENLAND
20. Juli - 3. August 2008

ATHEN
1. - 3. August 2008

Athen er et stort skrummel, den er grim, larmende, varm og alligevel er der noget storslået og unikt over byen, og den bærer præg at have været beboet i ca. 3.000 år.

Vejen fra lufthavnen er ret begivenhedsløs, og forstæderne er som forstæder nu er. Men pludselig står der rester af et kæmpe tempel midt i en fortravlet hovedstad.

Templet for den Olympiske Zeus. De ældste dele stammer fra 6. årh. f.Kr., mens den seneste tilbygning blev udført under kejser Hadrians regeringstid. Templet var i den hellenistik-romerske periode det største i Grækenland. Templet ligger midt i en stor park og er fredfyldt og stille, trods der løber en 6-sporet vej lige uden for.

Det kongelige Slot. Det var lidt morsomt at se Det kongelige Slot. Inden vi tog afsted, havde jeg læst en bog om Georg I's vej til den græske trone. Der er et kapitel om slottet, som efter den forrige konges flugt, var forfaldent og manglede møbler. I dette store slot måtte Georg I og hans Dronning nærmest leve på feltfod, indtil der var sat skik på det. I dag huser slottet der græske parlament.

Præsident Boligen. Oprindeligt bygget som palæ for den senere Kong Konstantin I. Efter en brand i 1909 i Det kongelige Slot blev palæet brugt som midlertidigt residens for Kongefamilien, men dette blev permanent, og parlamentet overtog selve slottet.

Evzone Garden. Med hvide gamachebukser, røde jernbeslåede træske med sort dusk, er Evzone Garden (Den kongelige Garde) noget af et syn. Når de så begynder på deres besynderlige gangart, var der flere tilskuere der var ved at bryde sammen af grin. Jeg var heldig at se vagtskiftet foran præsidentboligen, og kunne ikke lade være med at more mig over forestillingen.

Desværre havde vi kun en hel dag i Athen, det var derfor ikke ret meget jeg fik at se, så Athen er absolut et sted jeg kunne tænke mig at besøge igen, der skal være nogle fantastiske museer - og endnu et besøg på Akropolis ville ikke være dårligt!
Klik her for at få dit eget GoMINIsite