MYKONOS, 2008
GRÆKENLAND
20. Juli - 3. August 2008

MYKONOS
20. Juli - 1. August 2008

Mykonos er en ø i øgruppen kykladerne, 2-3 timers sejllads fra Athen, hvor vi tilbragte en snes dage med vores to gode venner Claus og Thomas.

Det meste af livet på øen, foregår i og omkring hovedbyen Mykonos, og her er der til gengæld også liv.

Jeg havde godt nok regnet med fest og farver, og samtidigt havde jeg regnet med at se noget at det 'ægte' Grækenland, men en sortklædt morlil der sad på en stol udenfor huset, og betragtede livet, der gik forbi, eller en af de ortodokse præster i sorte gevanter. Det er der ikke meget af - faktisk ikke noget.

Byen er utrolig hyggelig - kridhvid, så det skærer i øjene! En labyrint af gyder og gader der snor sig ind og ud af hinanden. Desværre er idyllen garneret med designer forretninger, som slet ikke passer ind.

Trods dette er det et dejligt sted, vi nød restauranterne på havnen og rundt om i byen - deres grillede feta kan anbefales!!!

Vi boede på Mykonos View Hotel, som ligger i gåafstand fra byen, op ad bakken, og igen op ad en masse trapper, for at komme til vores værelse. Om dagen var turen op til hotellet ok, men om aftenen/natten var det sgu en anstrengende tur.

Det var ren afslapning; forholdsvis sent op, spise, ved poolen, sove til middag, spille kort, spise igen og drinks hist og her i byen.

Vi havde lejet bil i tre dage, og kørte lidt rundt på må og få, til stranden, hvilket var dejlig forfriskende i den lumre varme - eller lidt rundt i bjergne.

Der er ikke mange seværdigheder i Mykonos, men de har et lille museeum, med en fin lille samling af blandt andet græske vaser.

Ville man se arkæologi, skulle man til den nærliggende ø Delos.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite