CLOTTED CREAM
CLOTTED CREAM

6 pers.

 
Opvarm ovnen til 80° grader almindelig over- og undervarme. 
 
Hæld piskefløden i et ildfast fad, så piskefløden går ca. 3-4 cm. op af siderne.
 
Dæk fadet til med staniol og sæt det i ovnen.
 
Nu skal fløden stille og roligt bage i ovnen i 8-10 timer.
 
Tag fadet ud af ovnen og fjern staniolen, så det kan dampe af.
 
Sæt herefter fadet på køl i minimum 4 timer - gerne længere, så fløden kan køle helt af.
 
Fjern den faste del af fløden i fadet med en spiseske, og vend det ned i en skål.
 
Rør den faste del af fløden sammen til en ensartet creme.
 
Tilsæt evt. lidt af den flydende "overskudsfløde" fra fadet, hvis konsistensen på din clotted cream er for fast.
 
Server din clotted cream til et par friskbagte scones.

Opskrift på Scones

 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite