AFTERNOON TEA

ANNA MARIA RUSSELL (1783-1857)
7th Duchess of Bedford and Marchioness of Tavistock


THÉ I ENGLAND

 
Thé blev bragt til England af East India Compagni tidligt i det 17. århundrede.

Den portugisiske Prinsesse Catarina de Braganca blev i 1662 gift med den Engelske Konge Charles II, og hun indtroducerede thédrikningen til det engelske Hof, hvorefter det engelske aristokrati tog skikken til sig.

I 1717 åbenede Thomas Twining det første Thé Hus for damer, der langsomt begyndte at dukke op rundt om i England, og thedrikning blev mulig for almindelige mennesker.

Afternoon Tea

Eftermiddagsthe blev opfundet af Anna, den syvende Hertuginde af Bedford (1783-1857), en af Dronning Victorias hofdamer.

I hendes tid spiste den engelske overklasse en enorm morgenmad, lidt frokost, og en meget sen middag.

Men hver eftermiddag havde Hertuginden en "sugende fornemmelse af sult". En eftermiddag  i midten af 1840'erne fandt hun derfor på at få serveret thé (Darjeeling), sandwich og kage. Hertuginden var så begejstret, at hun snart begyndte at invitere sine venner til thé.

Snart fulgte andre Hertuginden, og på blot et par årtier blev eftermiddagsthé etableret som en fast tradition. Først var praksis begrænset til de øverste samfundslag, men det endte med at blive så populært, at thé-butikker og thé-saloner tog Afternoon Tea til sig til glæde for offentligheden.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite