APPELSINKAGE
APPELSINKAGE
 



150 g smør
165 g sukker
3 æg
225 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
reven skal af 1 appelsin
saft af 1/2 appelsin
fintrevet appelsinskal til pynt (juliennejern)
lage:
saft af 2 appelsiner og 1 citron
100 g sukker
skal af appelsinerne, skåret på et juliennejern. 


Rør smør og sukker hvidt og luftigt.

Tilsæt æggene et ad gangen (må ikke være kolde). Sigt mel og bagepulver og tilsæt det med de øvrige ingredienser til den rørte masse.

Hæld dejen i en smurt og melet 1 liter bageform. Bages på en bagerist midt i en forvarmet ovn ved 175° i 35-45 min. Mens kagen bager, koges appelsinlagen, som hældes over, straks kagen tages ud af ovnen.
 
Når kagen er kold, kan den evt. pyntes med glasur. Glasuren smørres ud ca. 2 cm. fra kanten. Den kandiserede appelsinskal drysses på kagen.

Kagen kan fryses i op til 6 mdr. - dog uden glasur.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite