APPELSINKAGE 
  
 
 
 
150 g smør 
165 g sukker 
3 æg 
225 g mel 
1 1/2 tsk bagepulver 
reven skal af 1 appelsin 
saft af 1/2 appelsin 
fintrevet appelsinskal til pynt (juliennejern)  
 | 
		 | 
	 
 
	
		lage: 
saft af 2 appelsiner og 1 citron 
100 g sukker 
skal af appelsinerne, skåret på et juliennejern.  
 
 
Rør smør og sukker hvidt og luftigt. 
 
Tilsæt æggene et ad gangen (må ikke være kolde). Sigt mel og bagepulver og tilsæt det med de øvrige ingredienser til den rørte masse. 
 
Hæld dejen i en smurt og melet 1 liter bageform. Bages på en bagerist midt i en forvarmet ovn ved 175° i 35-45 min. Mens kagen bager, koges appelsinlagen, som hældes over, straks kagen tages ud af ovnen.  
  
Når kagen er kold, kan den evt. pyntes med glasur. Glasuren smørres ud ca. 2 cm. fra kanten. Den kandiserede appelsinskal drysses på kagen. 
 
Kagen kan fryses i op til 6 mdr. - dog uden glasur. 
 | 
	 
 
 |   
                 |