VALNØDDELAGKAGE FRA SVINKLØV

VALNØDDELAGKAGE FRA SVINKLØV
 

Til 3 lagkagebunde
 
5 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
75 g. valnødder, malet til nøddemel
1½ tsk. bagepulver
70 g. smør
½ vaniliestang
1 pris salt

 
Æggeblommer, vaniliekorn og sukker piskes luftigt. De malede valnødder og bløde smør tilsættes og røres samme.

Mel, bagepulver og salt blandes sammen, og sigtes i æggesnapsen.

Hviderne piskes og vendes forsigtigt i massen.

Hæld dejen i en smurtspringform, og bag den ved 180 grader i ca. 25-30 min.

Når bunden er afkølet helt, flækkes den i  tre.

 
Fyld
 
8 dl fløde
1 spk. sukker
korn fra 1 vaniliestang
200 g valnøddebrud *
150 g hakket chokolade
3 spk. mørk rom (evt.)

* Smelt 100 g sukker på panden til gylden karamel. Tilsæt 100 g valnødder og rør rundt med den træske til alle valnødder er dækket af karamel. Hæld det på bagepapir og hak det i stykker, når det er kølet af.

 
Pisk fløden stiv. Bland valnøddebrud, chokolade, sukker og vaniliekorn i og fordel på de tre bunde og på siden. Gerne dagen før.
 
Mokkaglasur
 
2 tsk. Nescafé
Flormelis
Valnødder til pynt
 
Bland Nescafé med kogende vand, og rør det ud til en stærk kop kaffe. Tilsæt flormelis, til det har en passende konsistens. Smør glasuren på lagkagen, og pynt med valnødder.

 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite