| VALNØDDELAGKAGE FRA SVINKLØV
 Til 3 lagkagebunde
 5 æg 125 g sukker 100 g hvedemel75 g. valnødder, malet til nøddemel
 1½ tsk. bagepulver70 g. smør
 ½ vaniliestang
 1 pris salt
 
 Æggeblommer, vaniliekorn og sukker piskes luftigt. De malede valnødder og bløde smør tilsættes og røres samme.
 Mel, bagepulver og salt blandes sammen, og sigtes i æggesnapsen.
 
 Hviderne piskes og vendes forsigtigt i massen.
 
 Hæld dejen i en smurtspringform, og bag den ved 180 grader i ca. 25-30 min.
 
 Når bunden er afkølet helt, flækkes den i  tre.
 
 Fyld
 8 dl fløde1 spk. sukker
 korn fra 1 vaniliestang
 200 g valnøddebrud * 150 g hakket chokolade3 spk. mørk rom (evt.)
 
 * Smelt 100 g sukker på panden til gylden karamel. Tilsæt 100 g valnødder og rør rundt med den træske til alle valnødder er dækket af karamel. Hæld det på bagepapir og hak det i stykker, når det er kølet af.
 
 Pisk fløden stiv. Bland valnøddebrud, chokolade, sukker og vaniliekorn i og fordel på de tre bunde og på siden. Gerne dagen før.
 
 Mokkaglasur
 2 tsk. Nescafé Flormelis Valnødder til pynt
 Bland Nescafé med kogende vand, og rør det ud til en stærk kop kaffe. Tilsæt flormelis, til det har en passende konsistens. Smør glasuren på lagkagen, og pynt med valnødder.
 
 |